P3 Guld 2014

p3guld

Hej!
Idag kl 21:00 är det P3 Guld på Svt1, som sänder direkt från Scandinavium, Göteborg. 😀

Med den här glada killen som programledare

programledare

Kodjo

Därför tänkte jag påminna er om det och så tänkte jag att ni kanske ville veta de nominerade. 🙂 Själv hoppas jag på Veronica Maggio, Icona Pop, Avicci och Miriam Bryant. 🙂 Men låt ”bäste” kvinna/man vinna ! 😉

Så här kommer dem nominerade:

Årets artist:

åretsartist

Avicii, Daniel Adams-Ray, Laleh, Oskar Linnros, Veronica Maggio.

 

Årets grupp:

åretsgrupp

Hästpojken, Icona Pop, Johnossi, Medina och Movits!

 

Årets låt:

åretslåt

”Det kommer aldrig va över för mig” av Håkan Hellström, ”När solen går ner” av Aki och Kapten Röd, ”Uncover” av Zara Larsson, ”Undressed” av Kim Cesarion och ”Wake med up” av Avicii.

 

Årets nykomling:

åretsnykomling

Elliphant, Miriam Bryant, Panda Da Panda, John De Sohn och Lilla Namo.

 

Guldmicken:

guldmickeb

Avicii, Håkan Hellström, Icona Pop, Looptroop Rockers, Syster Sol

 

Årets dans:

åretsdans

Albin Myers, Avicii, Axel Boman, Carli och La Fleur.

 

Årets Hiphop/Soul:

åretshiphopsoal

Abidaz, Yung Lean, Mack Beats, Rikard ”Skizz” Bizzi och Stor.

 

Årets Pop:

åretspop

Jenny Wilson, Little Jinder, Makthaverskan, Sibille Attar och Postiljonen.

 

Årets Metal/Rock:

åretsmetalrock

Cult of Luna, Ghost, In Solitude, Tiger Bell och Watain.

 

Här är en Spotify lista på de nominerade 😛

 

De som tänkte uppträda idag 😀 :

 

 • Laleh

  Laleh. Foto: Per Kristiansen

  Laleh äntrade den svenska musikscenen 2005 med den självbetitlade skivan ”Laleh” och med singeln ”Live tomorrow” dröjde det inte länge förrän hon hade fått en stor skara fans runt om i Sverige. Med hennes medverkan i tv-programmet ”Så mycket bättre” (2011) föll resten av landet för hennes inspirerande texter, vackra låtar och egensinne som artist. Året därpå uppträdde Laleh på P3 Guld med låten ”Some die young” och blev 2013 nominerad i tre P3 Guld-kategorier. I oktober i år släpptes hennes femte album ”Colors” och efter uppträdandet på P3 Guld 2014 väntar spelningar i Stockholm, Göteborg och Oslo.

 • Daniel Adams Ray

  Daniel Adams-Ray Foto: Capture One Session

  Daniel Adams-Ray fick stor framgång med sin solodebut ”Svart, vitt och allt däremellan” år 2010 och blev året därpå P3 Guld-nominerad till ”Årets artist” och ”Årets låt” för sin hitsingel ”Gubben i lådan”. Singeln spelades flitigt i P3 och innehar dessutom historiens allra sista förstaplats på nu nedlagda Tracklistan i P3. Efter succédebuten är Daniel Adams-Ray nu tillbaka med sitt andra soloalbum ”Innan vi suddas ut” där han hittat tillbaka till rappen. Daniel Adams-Ray är åter igen P3 Guld-nominerad till ”Årets artist” och den 18 januari uppträder han live på den guldiga scenen.

 • Mando Diao

  Mando Diao. Foto: Diktator AB

  Mando Diao har sedan debuten ”Bring ’em In” år 2002 rönt stora framgångar i Sverige och utomlands. Med 2012 års album ”Infruset” tonsatte bandet Gustaf Frödingsdikter och fick ett av decenniets största svenska försäljningssuccéer. Mando Diao är en av de artister som vunnit flest P3 Guld-priser genom åren; 2007 utsågs ”Long Before Rock’n’Roll” till Årets låt och de kammade också hem Guldmicken för årets bästa liveakt. Även 2010 vann de priset Årets låt och den här gången med ”Dance With Somebody”. Bandet har också gjort två bejublade framträdande på galan och nu är det åter igen dags för en spelning på P3 Guld. Den 18 januari intar Mando Diao Scandinavium med låten ”Black Saturday” från det kommande albumet ”Aelita”, som släpps i vår.

 • Melissa Horn

  Melissa Horn. Foto: Tobias Regell

  Melissa Horn har sedan debuten för fem år sedan vuxit till en av Sveriges mest älskade artister. Hennes fjärde album ”Om du vill vara med mig” släpptes i början av oktober och gick direkt in som nummer två på den svenska albumlistan och knep en första plats på dess norska motsvarighet. Just nu är hon ute på en omfattande Skandinavienturné som pågår i fyra månader med närmare 40 konsertstopp.

 • Linda Pira med gäster

  Linda Pira. Foto: Saga Berlin

  Linda Pira slog ner som en bomb i hiphop-Sverige när hon 2012 gästade Stor på låten ”Rom & Kush”. Nu i höst har dokumentärserien om henne ”Linda Pira – som du inte visste om” sänts på SVT Play och tidigare i år släpptes debutsingeln ”Bang Bang/Bäng Bäng”. Hon är en del av Redline-kollektivet och 29 november släpps hennes debut-EP ”Matriarken”. Linda Pira gästar P3 Guld-galan tillsammans med StorDani M,JaccoSalla och Masse som står för ett exklusivt nummer skräddarsytt för P3 Guld.

 • Style of Eye

  Style of Eye. Foto: David Einar

  Style of Eye är en av världens mest efterfrågade dj:s och producenter och är just nu aktuell med nya singeln ”Kids”, som släpps 3 december. Linus Ekelöw som han egentligen heterhar kommit att bli en av de mest betydelsefulla personerna på den svenska dansscenen. Förutom egna låtsläpp som ”After dark” och ”Taken over” medRebecca & Fiona så har han varit med och skrivit och producerat Icona Pops världshit ”I love it”. Han har också remixat artister somSwedish House MafiaKylie Minogue ochMiike Snow. Style of Eye belönades med priset ”Årets dans” på P3 Guld-galan 2009 och snart gör han sin livedebut i radio och tv på just P3 Guld.

 • Elliphant

  Elliphant. Foto: Fredrik Etoall

  Elliphant (Ellinor Olovsdotter) har stått för en av årets starkaste debuter. Hon har samarbetatmed storheter som Diplo ochSkrillex och hyllats av världsartister somKaty Perry. Elliphant har gjort sig ett namn genom sitt unika sound, sin pondus och MC-färdigheter. I början av oktober släpptes debutalbumet ”A Good Idea”. Just nu är hon på inspirationsresa i USA, med mycket studiotid, och kommer tillbaka till Sverige lagom till P3 Guld-galan.

 • Panda Da Panda

  Panda Da Panda. Foto: Rebecca Scheja

  Thibo Girardon, mer känd som Panda da Panda, har uppmärksammats för sina electropoppiga låtar och vilda liveframträdanden, där allt från knivkastning till eldblåsning hör till vanligheterna. Tidigare i år släpptes debutalbumet ”Flaoua paoua” och i november åker han ut på en miniturné. Om tre månader står Panda da Panda för första gången på P3 Gulds scen och då väntar en liveshow utöver det vanliga.

 • NONONO

  NONONO. Foto: Per Kristiansen

  NONONO slog ner som en blixt i våras och deras hypade singel ”Pumpin Blood” har spelats flitigt på P3. Bandet består av vokalisten Stina Wäppling samt producent-duon Astma & Rocwell. De har lärt sig att säga nej till musikaliska projekt de inte tror på och satsar fullt ut på musik de brinner för. Det har resulterat i en livespelning hos Jimmy Kimmel i Los Angeles, världshajp på mindre än ett år samt 700.000 sålda singlar. Debutalbumet ”Are Only What We Feel” släpps i februari 2014.

 • Seinabo Sey

  Seinabo Sey. Foto: Pressbild

  Seinabo Sey har samarbetat och turnerat med några av Sveriges största artister de senaste åren och i slutet av november 2013 släppte hon äntligen debutsingeln ”Younger”. Hyllningskören har inte låtit vänta på sig – PSL skrev till exempel att singeln är ”bland det bästa vi hört från Sverige i år”. Även Twitterhyllningarna har strömmat in och bland annat Sebastian Ingrosso skrev ”New Swedish Act Amazing!!!”. ”Younger” är producerad av Magnus Lidehäll, som bland annat har arbetat tillsammans med Veronica Maggio och Mapei. På P3 Guld gör Seinabo Sey radio och tv-debut och är en av de artister P3 tror kommer få ett fantastiskt 2014.

 

Lite från förra året:

(Den här tjejen har lovat att vi snart ska få höra något nytt, spännande 😀 )

Här är hela från förra året om någon har lusta att ladda upp med den. 😉

 

Om du vill veta mer om förra året så kan du klicka här. 😛

 

Imorgon blir det nog inte så svårt att gissa om vad det kommer handla om 😛 Förresten så har jag inte skrivit om Golden Globes Awards 2014 :S Men där vann

Best Original Song – Motion Picture

Ordinary Love (U2)

//Emma

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s